• 0721179179
  • Str. Gh.Doja, nr.7, bl. 35F, Ploiești
  • Luni - Vineri: 09:00 - 20:00
Ce înseamnă dinți ficși în 24 de ore și cât de important este termenul de livrare pentru lucrarea dentară definitivă?

Ce înseamnă dinți ficși în 24 de ore și cât de important este termenul de livrare pentru lucrarea dentară definitivă?

Dezvoltarea tehnologiilor folosite la inserarea implantului dentar permit ca pacientul să aibă dinți ficși în 24 de ore. Ce înseamnă, de fapt, acest concept? Și mai mult decât atât, cât de important este ca lucrarea dentară definitivă să fie livrată în cel mai scurt timp?

În ultimii ani, conceptul de ”dinți ficși în 24 de ore” a prins din ce în ce mai multă amploare, și asta datorită dezvoltării tehnologiilor și metodelor folosite în ceea ce privește implantul dentar. Cu toate acestea, este foarte posibil ca ceea ce consideră pacienții a fi ”dinți ficși în 24 de ore” să nu fie exact ceea ce înseamnă acest concept, din punct de vedere medical.

”Dinți ficși în 24 de ore” înseamnă, de fapt, că pacientul va avea o lucrare protetică temporară în termen de 24 de ore de la consultația de specialitate. Această lucrare protetică este realizată din acrilat și este cimentată provizoriu, pentru a ajuta pacientul să își desfășoare activitățile zilnice, să fie activ social  și mai important de cât atât, să poată mânca normal, fără dureri.

Lucrarea protetică temporară funcționează, mai exact, ca un fel de mască ce protejează dinții până la montarea lucrării dentare definitive.

Lucrarea protetică temporară este fixată, pentru a crește gradul de confort al pacientului și stabilitatea lucrării în sine. De aceea, este foarte important ca după montarea acestei lucrări, pacientul să îi spună exact medicului de specialitate cât de confortabil se simte cu lucrarea și dacă este nevoie să mai fie realizate ajustări.

În urma montării acestei proteze dentare temporare, până la montarea lucrării dentare definitive, pacientul va trebui să respecte câteva recomandări privind alimentația și periajul dentar.

Printre recomandările, esențiale, de altfel, se numără:

  • Alimentația să cuprindă alimente moi
  • Este nevoie să fie evitată guma de mestecat, care se poate prinde de dinții ficși și poate destabiliza lucrarea, prin efectul pe care îl crează
  • Evitate alimente care au coaja tare sau au o consistență tare
  • Periajul dentar este nevoie să fie făcut de mai multe ori pe zi, după recomandarea medicului de specialitate.

În concluzie, ”dinți ficși în 24 de ore” nu înseamnă că pacientul va avea lucrare dentară definitivă, ci va avea posibilitatea de a duce o viață normală și de a avea dinți stabili, de a mânca fără durere și disconfort, în toată perioada până la montarea lucrării definitive.

Care sunt pașii în cazul procedurii dinți ficși în 24 de ore?

În cadrul consultației, medicul de specialitate va analiza gingiile, osul maxilar și dinții, pentru a putea elabora un plan de tratament eficient. Radiografiile dentare și tomografiile vor fi și ele analizate, pentru a vedea ce soluție se potrivește exact în cazul tău.

În timpul consultației, pacientului i se va lua mulajul dentar, pentru a putea fi realizată lucrarea fixă provizorie, în laboratorul de Tehnică Dentară SWISSDENT.

Ulterior, vor fi efectuate extracții dentare, dacă este necesar și vor fi inserate cele 10 sau 12 implanturi dentare, pentru a asigura stabilitatea și durabilitatea extinsă a lucrării. Inserarea implanturilor poate fi realizată în aceeași ședință sau într-o ședință ulterioară, în funcție de fiecare caz.

Vezi ce pachete implant dentar sunt disponibile în cadrul Clinicii SWISSDENT aici!

De ce este important termenul de livrare pentru lucrarea dentară definitivă?

În cele mai multe dintre cazuri, lucrarea dentară definitivă este montată la câteva luni după montarea dinților ficși. Acest lucru poate crea, în unele cazuri, un mic disconfort pacientului, care va fi nevoit să vină la consultații de control, pentru reglarea/ajustarea punctelor de fixare sau recimentarea lucrării. De ce? Deoarece în destul de puține cazuri sunt respectate recomandările oferite de medicul de specialitate, iar lucrarea dentară provizorie poate fi afectată de acest lucru.

De aceea, în cadrul clinicii SWISSDENT, pacienții beneficiază de lucrare dentară definitivă la maxim 7 zile după inserarea implanturilor.  Acest lucru se traduce prin costuri mai reduse, prin limitarea drumurilor către clinică și mai important decât atât, prin posibilitatea de a avea un zâmbet perfect, reconstruit total, în cel mai scurt timp posibil.

Putem face acest lucru prin tehnologiile de implantare pe care le folosim, precum și prin faptul că dispunem de laborator intern de tehnică dentară, ceea ce ajută nespus în reducerea timpilor de lucru.

Lucrarea dentară definitive este realizată  din ceramică pe suport Cr-Co sau ceramică pe titan, detalii stabilite împreună cu medicul de specialitate.  

Specialiștii SWISSDENT au pregătit pentru tine 2 pachete care îți asigură un zâmbet perfect, de revistă! Fără durere și fără sângerare. Achiziționează acum unul din pachetele de implant dentar pregătite pentru tine!

Dacă vrei să afli din ce este compus un implant dentar și ce tehnologii sunt disponibile, poți accesa aceste linkuri:

Share: