• 0721179179
  • Str. Gh.Doja, nr.7, bl. 35F, Ploiești
  • Luni - Vineri: 09:00 - 20:00
Când este recomandată frenectomia laser?

Când este recomandată frenectomia laser?

Frenectomia laser este una dintre cele mai solicitate intervenții, mai ales în ceea ce privește micuții pacienți. Într-o singură ședință, ața de sub limbă dispare, fără durere, în cel mai scurt timp. Când este recomandată frenectomia laser și de ce este bine să apelezi la acest tip de intervenție?

 

Ața de sub limbă sau frenul este unul dintre cele mai mari impedimente pe care le poate avea un copil. Motivul este simplu: prezența frenului îl împiedică pe cel mic să vorbească, să mănânce, afectându-i inclusiv creșterea și dezvoltarea.

 

Câte tipuri de fren există?

Sunt 2 tipuri de fren: frenul lingual și cel labial. Frenul lingual este ața situată sub limbă, iar frenul labial leagă mijlocul buzei de osul maxilar.

Frenul lingual poate fi anterior și posterior, fiecare dintre acestea putând genera diferite complicații.

Frenul lingual anterior îl poate împiedica pe copil să se hrănească corect și suficient, poate duce la probleme de pronunție, masticație și erupția dinților în poziții anormale.

 

La rândul lui, frenul lingual posterior duce la deformarea fizionomiei copilului, acesta fiind mult mai gros decât frenul lingual anterior. Mai mult decât atât, frenul lingual posterior face aproape imposibilă hrănirea corectă a sugarului la sân.

 

De ce să alegi frenectomia laser?

Este perfect normal ca un părinte să se gândească de 2 ori înainte de a recurge la orice fel de intervenție care vizează sănătatea celui mic. Temerile sunt multiple și sunt în principal legate de durere și sângerare,dar mai ales de timpul efectiv al intervenției. Tocmai de aceea, îți recomandăm frenectomia laser. Aceasta este o procedură chirurgicală prin care se elimină frenul sau se modifică poziționarea acestuia, astfel încât să îi permită copilului să își poată mișca limba normal și să facă activitățile obișnuite, pe care nu le putea face înainte.

Prin această intervenție, cel mic nu va resimți absolut nicio durere, iar într-o singură ședință, frenul va fi eliminat cu maximă precizie și rapiditate. Vestea și mai bună este că vindecarea este rapidă, fără cicatrici. În numai câteva zile, zona va fi total vindecată, fără niciun fel de reacții adverse. 

Intervenția nu durează mult, iar riscul de infecție este eliminat. Mare avantaj al acestei proceduri este că micul pacient nu va mai vedea instrumentele clasice de intervenție chirurgicală, cum ar fi bisturiul.

 

Când este recomandată frenectomia laser?

Frenectomia laser se poate realiza la orice vârstă, fiind recomandată fie în primele luni de viață, fie la 2-3 ani, înainte de a putea afecta dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a celui mic. Cu cât intervenția este realizată mai devreme, cu atât mai bine pentru copil. Dacă amâni momentul, frenul se poate îngroșa, poate duce la apariția strungăreței și a altor modificări la nivelul cavității orale. În plus, vindecarea este mult mai rapidă atunci când vârsta copilului este mică.

Sunt câteva cazuri specifice în care este recomandată frenectomia, iar simptomele sunt foarte ușor de reperat. Dacă observi că cel mic are:

  • Dificultăți de alimentație (nu mănâncă, nu poate ține biberonul în gură, nu crește în greutate, se atașează greu la sân)
  • Dificultăți de vorbire;
  • Dificultăți privind erupția dentară;
  • Apariția retracției gingivale.

Atunci este momentul să te gândești serios la frenectomie laser.

Odată cu efectuarea frenectomiei laser,  copilul se va putea hrăni corect, va putea avea o viață socială activă și va putea pronunța corect cuvintele. Este necesară o singură ședință pentru eliminarea oricărui disconfort și refacerea masticației.

 

După intervenție, este recomandat ca bebelușul să fie pus imediat la sân, iar copilul mai mare să mai aștepte încă o oră sau 2 până să mănânce. Oricât de bizar ar părea, este încurajat ca micul pacient să scoată limba mai des sau să fluiere, pentru a se putea obișnui cu lipsa aței din gură.

 

Dacă vrei mai multe detalii despre frenectomia laser, ne poți contacta telefonic la numărul 0721 179 179

 

 

 

Share: