• 0721179179
  • Str. Gh.Doja, nr.7, bl. 35F, Ploiești
  • Luni - Vineri: 09:00 - 20:00
Albirea dentară: tot ceea ce trebuie să știi

Albirea dentară: tot ceea ce trebuie să știi

Te pregătești să pleci în concediu și vrei să faci o schimbare? Această schimbare poate fi chiar zâmbetul tău. Alege să faci o albire dentară, care te poate ajuta să ai cel mai frumos zâmbet de concediu!

Albirea dentară profesională este una dintre cele mai eficiente și la îndemână metode de a-ți recăpăta albul imaculat al dinților. Aceasta este o procedura de estetică dentară, cu rezultate imediate după o singură ședință.

Ce trebuie să știi despre albirea dentară?

Albirea dentară este un procedeu non-invaziv și nedureros, care este realizat în cadrul unei clinici stomatologice, de către un specialist în domeniu. Aceasta reprezintă cea mai sigură metodă pentru tine și dantura ta. Mai există și posibilitatea de a realiza acest proces acasă, însă rezultatele nu sunt la fel de spectaculoase și de lungă durată. În plus, pot apărea și efecte adverse, dacă acest proces nu este supravegheat de un profesionist.

De aceea, dacă vrei o schimbare în ceea ce privește culoarea danturii tale și dacă vrei să îți recapeți strălucirea zâmbetului, cea mai eficientă metodă este aceea de a realiza albirea dentară într-o clinică stomatologică.

Cât de mult se albesc dinții prin albire dentară profesională?

În cadrul SWISSDENT, albirea dentară profesională este realizată cu lampa Philips Zoom, iar ședința durează 40 de minute. Rezultatele sunt absolut spectaculoase, dinții devenind mai albi cu până la 8 nuanțe într-o singură ședință.

Cât de mult durează efectul albirii dentare?

Albirea dentară nu sensibilizează dinții, iar efectele acesteia pot dura până la 2-3 ani, cu mențiunea ca pacientul să respecte toate recomandările medicului de specialitate care efectuează procedura. Procesul poate fi repetat o dată la 2-3 ani, niciodată de mai multe ori pe an.

Cui îi este recomandată albirea dentară?

Fiind un procedeu care ține de estetică dentară, albirea dentară poate fi recomandată oricui își dorește să aibă dantura de un alb imaculat. Atenție însă! Este recomandat ca albirea dentară să fie efectuată după vârsta de 18 ani, când dentiția este definitivă, iar pulpa dentară complet dezvoltată.

Există și contraindicații pentru albirea dentară, iar acestea se aplică:

  • Pacienților care au diferite afecțiuni ale ficatului sau ale sângelui
  • Femeilor însărcinate
  • Pacienți care au fisuri la nivelul smalțului
  • Fumătorilor
  • Pacienților alergici la diferite substanțe
  • Pacienților care au lucrări dentare nefinalizate

Pot fi albite coroanele și fațetele dentare?

Singurii dinți care pot fi supuși procesului de albire dentară profesională sunt dinții naturali. Dinții ”artificiali”, indiferent de calitatea materialului din care sunt realizați, nu pot fi albiți, acesta fiind doar un mit. De ce? Deoarece materialele din care sunt realizate fațetele dentare și coroanele, odată supuse procesului de albire, pot reacționa diferit. Acest lucru înseamnă că albirea va fi neuniformă, cu pete, iar materialul poate fi afectat, nefiind natural. 

Albirea dentară afectează smalțul?

Albirea dentară nu afectează nici smalțul și nici nu sensibilizează dinții. Pentru a face o comparație, bicarbonatul de sodiu pe care îl folosești acasă, alături de sucul de la o lămâie pentru a obține acest efect, afectează de 10 ori mai mult smalțul decât albirea dentară profesională. Procedura nu este dureroasă absolut deloc, dar este nevoie, într-adevăr, de respectarea unor reguli de igienă orală în primele 48 de ore.

Albirea dentară elimină toate petele dentare?

Oricât de mult ne-am dori ca acest lucru să fie adevărat, nu este. Niciun specialist în acest domeniu nu poate garanta eliminarea 100% a petelor dentare, indiferent de aparatura pe care o folosește.

Sunt pete dentare foarte greu de eliminat, mai ales cele de cafea și tutun. Iar vârsta și genetica joacă și ele un rol important, din acest punct de vedere.

Odată cu înaintarea în vârstă, smalțul dentar de degradează, iar acest lucru duce la îngălbenirea dinților, ceea ce îngreunează procesul de albire dentară.

Ce sfaturi trebuie să respecți după albirea dentară?

Dacă vrei să te bucuri cât mai mult timp de efectul de alb imaculat al dinților, este nevoie să respecți câte sfaturi după procesul de albire dentară profesională.

  • Periaj de două ori pe zi, minim, cu folosirea aței dentare și a apei de gură
  • Evitarea fumatului timp de 24-48 de ore după procedura de albire dentară
  • Consumarea lichidelor cu paiul
  • Evitarea consumului lichidelor colorate, precum cafea, ceai negru sau vin roșu  

Dacă ești hotărât să ai dinții de un alb imaculat, te așteptăm în cadrul clinicii SWISSDENT. Te poți programa la numărul de telefon 0721 179 179.

Share: