• 0721179179
  • Str. Gh.Doja, nr.7, bl. 35F, Ploiești
  • Luni - Vineri: 09:00 - 20:00
Cinci mituri despre fațetele dentare pe care trebuie să le știi

Cinci mituri despre fațetele dentare pe care trebuie să le știi

Fațetele dentare sunt modalitatea cea mai rapidă de a-ți crește încrederea de sine și de a obține zâmbetul perfect, alături de implantul dentar. Înainte de a recurge la fațetare dentară, este nevoie să afli câteva informații importante, care să te ajute să iei probabil una din cele mai bune decizii din viața ta. Acestea sunt cele mai cunoscute mituri despre fațete dentare!

Fațetele dentare sunt cea mai eficientă alternativă pentru a obține un zâmbet perfect, în cel mai scurt timp. Acestea redau aspectul estetic al dinților și odată cu acesta, și încrederea de sine. Sunt foarte mulți pacienți care ajung în cabinetul stomatologic, ferm convinși de faptul că fațetarea dentară este un proces dureros, că riscurile sunt mari, iar rezistența acestora redusă. Total fals. Acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le știi despre fațetele dentare!

Fațetele dentare sunt fragile

Chiar dacă fațetele dentare sunt foarte subțiri, modul în care sunt realizate și compoziția acestora asigură o rezistență ridicată, cu atât mai mult cu cât sunt aplicate pe suprafața naturală a dinților, ceea ce asigură un suport stabil și durabil. Fațetele dentare pot rezista până la 10-20 de ani în stare impecabilă, singura condiție fiind ca acestea să fie îngrijite corespunzător, iar sfaturile medicului stomatolog să fie respectate cu strictețe. Fațetele dentare sunt realizate din ceramică specială, ce oferă drabilitate extinsă și rezultate estetice superioare.

Fațetarea dentară doare

Nu, procesul de aplicare al fațetelor dentare este cât se poate de nedureros și neinvaziv, iar pacientul nu va simți niciun fel de disconfort. Procedura se realizează sub anestezie locală, iar disconfortul ulterior este minim.

Fațetele dentare arată ca dinții falși

Pentru a te asigura că obții cele mai bune rezultate și că fațetele dentare au o estetică naturală, alege un medic stomatolog și un tehnician dentar cu experiență, care să găsească alături de tine, cele mai bune soluții de tratament. Fațetele dentare trebuie să respecte estetica naturală a dinților și cromatica acestora. Acestea pot arăta ca dinții falși doar dacă specialistul care realizează lucrarea nu are experiență sau sunt alese nuanțe total diferite de nuanțele naturale ale dinților. De exemplu, dacă fațeta dentară este mult mai deschisă decât dinții învecinați, atunci cu siguranță va arăta ca un dinte fals. Acesta este probabil cel mai important pas pe care trebuie să îl faci, dacă vrei ca rezultatele să fie pe măsură.

Fațetele dentare sunt personalizate ca formă, culoare și dimensiune, pentru a respecta fizionomia pacientului.

Fațetele dentare se pătează

Nu, dinții naturali se pătează, nu și fațetele dentare. Însă pentru a le menține în stare impecabilă este nevoie să respecți sfaturile specialistului, în fiecare zi. Ca și în cazul dinților naturali, este nevoie de o igienă orală riguroasă și de o atenție deosebită la presiunea pe care o aplici asupra fațetelor dentare.

Fațetele dentare distrug dinții naturali

Total eronat. Există fațete dentare No Prep, care se realizează fără șlefuirea prealabilă a dintelui. Chiar și atunci când se apelează la șlefuire dentară, aceasta este superficială și minimală, cât să permite adeziunea fațetei dentare pe structura dintelui.

Acum că ai aflat aceste informații de la specialiștii SWISSDENT, le poți transmite mai departe tuturor persoanelor pe care le cunoști. Informarea este esențială și te face să alegi în cunoștință de cauză. Verifică întotdeauna informațiile pe care le primești și nu uita, experiențele diferă!

Share: