• 0721179179
  • Str. Gh.Doja, nr.7, bl. 35F, Ploiești
  • Luni - Vineri: 09:00 - 20:00
Ai nevoie de implant dentar? Citește acest material înainte!

Ai nevoie de implant dentar? Citește acest material înainte!

Implantul dentar este cea mai bună soluție pentru a înlocui dinții lipsă și de a obține un zâmbet perfect. Însă ceea ce probabil nu știi este că implantul dentar nu este recomandat în toate cazurile și că durata de viață a acestuia depinde foarte mult de modul în care respecți sfaturile medicului stomatolog. Acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le știi despre implantul dentar înainte de a obține un zâmbet perfect.

Implantul dentar este una din cele mai sigure metode de a înlocui dinții lipsă, cu o durabilitate extinsă și rezistență foarte ridicată. În funcție de cât de mult alegi să respecți indicațiile medicului stomatolog, implantul dentar poate să aibă o viață de peste 10 ani, uneori ajungând și la 15. Faptul că în tot acest timp nu vei avea nevoie de niciun fel de intervenție, transformă această soluție într-una absolut perfectă pentru a-ți reda zâmbetul și încrederea în sine. În plus, implantul dentar este mult mai durabil decât punțile dentare sau protezele.

Înainte de a lua decizia unui tratament pe implanturi, trebuie să știi câteva lucruri, esențiale, de altfel.

Implantul dentar nu este recomandat în toate cazurile

Cu toate că este o soluție sigură și durabilă, implantul dentar nu este recomandat în cazul pacienților care sunt în boli terminale, a celor care au suferit infarct miocardic sau accidente vasculare cerebrale recente sau în cazul pacienților cu probleme de sângerare și coagulare. În aceste situații, medicul de specialitate poate recomanda alte soluții pentru înlocuirea dinților lipsă.

Poți avea alergii la componentele unui implant dentar?

Toate componentele unui implant dentar sunt biocompatibile, iar riscul de a dezvolta o alergie este ZERO. Materialele folosite sunt realizate din titan sau aliaje de titan, ceea ce reduce la zero riscul alergiei.

Dacă am peste 50 sau 60 de ani, îmi pot pune implant dentar?

Nu există limită de vârstă inferioară sau superioară în cazul implantului dentar. Important este ca pacientul să nu aibă o afecțiune din cele enumerate mai sus, pentru ca implantarea să fi efectuată în condiții de maximă siguranță. De asemenea, în urma unei radiografii, medicul de specialitate poate observa dacă structura dentară osoasă a pacientului permite implantul dentar sau nu.

Ce vei simți în momentul în care este montat implantul?

Practic, nu vei simți nimic, deoarece vei fi sub anestezie locală. Nu o să simți durere absolut deloc, ci doar o ușoară presiune la nivelul locului în care este montat implantul dentar. După anestezie, vei simți o ușoară stare de disconfort, care poate fi ameliorate prin administrarea unor analgezice și antiinflamatoare.

Există risc de infecție?

Implanturile dentare pe care le folosim la SWISSDENT, NSI Italia reduc la ZERO riscul de infecție, datorită tehnologiilor utilizate în realizarea lor. Poți elimina din start această grijă, dacă acesta este motivul pentru care amâni înlocuirea dinților lipsă.

Pot plăti în rate implantul dentar?

La SWISSDENT, prin TBI PAY, poți achita costul implantului dentar în 12 rate, fără dobândă. Posibilitatea de plată eșalonată se aplică și în cazul coroanelor dentare și a serviciilor de fațetare dentară.

Care este procesul de realizare a unui implant dentar?

În cadrul primei consultații, medicul de specialitate va analiza gingiile, osul maxilar și dinții, pentru a putea elabora un plan de tratament eficient. Radiografiile dentare și tomografiile vor fi și ele analizate, pentru a vedea ce soluție se potrivește exact în cazul tău. În timpul consultației, ți se va lua mulajul dentar, pentru a putea fi realizată lucrarea fixă provizorie, în laboratorul de Tehnică Dentară SWISSDENT. Ulterior, vor fi efectuate extracții dentare, dacă este necesar și vor fi inserate cele 10 sau 12 implanturi dentare, pentru a asigura stabilitatea și durabilitatea extinsă a lucrării.

Voi avea dinți ficși în 24 de ore?

Da, vei avea lucrare dentară provizorie în 24 de ore și în maxim 7 zile de la montarea implanturilor, vei beneficia de lucrare definitivă, realizată din ceramică Cr-Co sau ceramică pe titan.

Există pachete de implant dentar la SWISSDENT?

Da, au pregătit pentru tine 2 pachete care îți asigură un zâmbet perfect, de revistă!

  • Pachet implantologie Dinți ficși 24 de ore – MAXILAR
  • Pachet Implantologie Dinți Ficși 24 ore - MANDIBULĂ

 

Igiena, este cel mai important factor și poate chiar factorul decisiv în viața unui implant. Implantul fiind, totuși, un corp străin, gingia de la baza dințișorului pus pe implant, nu se lipește perfect, favorizând retenția de bacterii în jurul lui și deci producerea de infecții locale.

Implanturile dentare necesită aceeaşi atenţie şi igienă orală precum dinţii naturali, incluzând atât periajul corect, utilizarea unei paste de dinți, care să asigure protecție pentru cele mai frecvente probleme dentare și periuţa de dinți potrivită – cum ar fi Periuța Electrică ORAL-B Vitality Precision Clean + Pasta Blend-A-Med, căt și utilizarea aţei dentare, ideală pentru curăţarea implanturilor – cum ar fi VITIS Soft Dental Floss with Fluoride and Mint.

Share: