• 0721179179
  • Str. Gh.Doja, nr.7, bl. 35F, Ploiești
  • Luni - Vineri: 09:00 - 20:00
Ce sunt implanturile dentare one piece?

Ce sunt implanturile dentare one piece?

Implanturile dentare reprezintă cea mai eficientă soluție de tratament pentru înlocuirea dinților lipsă. Alegerea unui implant dentar reprezintă o etapă importantă în viața pacientului, mai ales în ceea ce privește menținerea sănătății dinților. Sunt mai multe tipuri de implant, iar alegerea tipului potrivit este esențială. Implanturile dentare one piece vin cu o serie de avantaje pentru pacient, iar mai multe despre acestea poți afla de la specialiștii SWISSDENT.

Implantul dentar este o radacină artificială, care înlocuiește rădăcina naturală a dintelui și restabilește funcționalitatea acestuia. În mod obișnuit, implantul dentar este alcătuit dintr-o parte ce se introduce în os si un bont protetic, peste care se ”înfiletează” lucrarea protetică, și anume coroana dentară.

Ce este implantul dentar one piece?

Implantul dentar one piece este dintr-o singură bucată, după cum îi spune și numele. Marele avantaj al acestui tip de implant este că nu are contraindicații și nu necesită adiție osoasă. Implantul dentar one piece se inserează în oasele dure ale craniului.

Implanturile dentare one piece sunt cu încărcare imediată, cu bontul protetic este integrat, aspect ce permite realizarea intervenției într-o singură etapă.

Design-ul este inovativ și asigură o stabilitate de excepție.

Tocmai acest design și modul în care este alcătuit permite utilizarea extinsă a acestui tip de implanturi, recomandat atât în cazul fumătorilor, cât și în cazul persoanelor care au diabet.

În cadrul clinicii SWISSDENT, tipul de implant one piece utilizat este MONOIMPLANT Elveția.

De ce implantul dentar one piece de la Monoimplant nu are contraindicații?

Fiind un implant dentar cu încărcare imediată, MONOIMPLANT nu are contraindicații și este recomandat tuturor categoriilor de pacienți, inclusiv celor care au diabet și fumătorilor. Acest tip de implant permite inserarea ușoară, într-o singură etapă, fără alte tipuri de proceduri sau manevre, precum sinus lifting sau adiție osoasă. Riscul de infecție este zero, spre deosebire de implanturile clasice.

Singurele cazuri în care orice fel de implant dentar are contraindicație absolută sunt cele în care:

  • Pacienții au sub 18 ani
  • Pacienții suferă de psihopatii incurabile
  • Pacienții au tumori maligne
  • Pacienții au suferit infarct sau AVC cu mai puțin de 6 luni în urmă

În cazul implanturilor clasice, anumite categorii de pacienți nu pot beneficia de implant dentar. De exemplu, în cazul fumătorilor și persoanelor cu diabet, vindecarea se produce foarte greu.

Implant dentar sau punte dentară?

Implantul dentar este o soluție mult mai eficientă decât puntea dentară, pentru că este mult mai puțin intruziv. În cazul punții dentare, poate fi nevoie ca dinții mărginași să sufere modificări la nivel de structură, pentru a permite atingerea unui nivel optim de stabilitate, în ideea de a susține întreaga lucrare protetică. În cazul implantului dentar, acest lucru nu este necesar.

La ce să fii atent atunci când alegi varianta unui implant dentar?

Dacă te-ai hotărât că vrei implant dentar, este foarte important să alegi un specialist cu experiență, astfel încât să te asiguri că intervenția de inserare a implanturilor are o rată de succes de 100%.

Știm că bugetul este întotdeauna important, dar nu alege servicii ieftine sau ”prea” ieftine, pentru că în acest fel nu faci decât să crești un risc, iar riscul este ca implantul să nu fie inserat corespunzător sau ca lucrarea protetică să fie realizată din materiale ieftine. Evită să faci economii pe propria ta sănătate.

Un implant dentar reprezintă o investiție, așa că alege eficient: o lucrare mai scumpă garantează un serviciu de calitate și o durabilitate extinsă a lucrării.  O lucrare mai ieftină nu îți oferă nicio garanție, chiar mai mult, te poate aduce în situația în care să faci o altă investiție, la un interval foarte scurt de timp, pentru corectarea ei.

O clinică ce are un laborator propriu de tehnică dentară îți oferă avantajul de a avea lucrarea protetică mult mai repede decât în cazul unei clinici care lucrează cu un laborator extern de tehnică dentară.

 

Share: