• 0721179179
  • Str. Gh.Doja, nr.7, bl. 35F, Ploiești
  • Luni - Vineri: 09:00 - 20:00
De ce este important să ai mai multe implanturi dentare?

De ce este important să ai mai multe implanturi dentare?

Unul sau mai multe implanturi dentare? Cum este recomandat și de ce? Implanturile dentare reprezintă una dintre cele mai sigure și eficiente soluții de tratament pentru înlocuirea dinților lipsă. În timp ce un singur implant poate face o diferență remarcabilă pentru un pacient, există situații în care mai multe implanturi dentare pot juca un rol vital în restaurarea funcției dentare complete și îmbunătățirea calității vieții. Află din acest material de ce este recomandat să ai mai multe implanturi dentare!

Implantul dentar este soluție modernă pentru înlocuirea dinților lipsă, reprezentând o alternativă durabilă și estetică la punțile dentare și protezele dentare tradiționale.

Când sunt recomandate mai multe implanturi dentare?

Scopul pentru care medicul stomatolog recomandă mai multe implanturi dentare este unul singur: siguranța pacientului și implicit cea a lucrării protetice.

Medicul stomatolog recomandă inserarea mai multor implanturi dentare în diverse situații, în funcție de necesitățile specifice și de obiectivele estetice ale pacientului.

Pierderea mai multor dinți

Când pacienții au pierdut mai mulți dinți, fie că este vorba de dinți consecutivi sau dinți situați în diferite zone ale gurii, mai multe implanturi pot oferi o soluție de restaurare durabilă și plăcută estetic.

Înlocuirea protezelor dentare tradiționale

Pacienții care utilizează proteze dentare tradiționale pot opta pentru implanturi dentare în ideea de a îmbunătăți stabilitatea, funcționalitatea și confortul. Implanturile pot fi folosite pentru a susține proteze fixe sau detașabile, eliminând problemele asociate cu protezele care alunecă sau irită țesuturile gingivale.

Restaurări dentare complexe

În cazurile de reconstrucție dentară complexă, în care există o pierdere semnificativă a dinților și a structurii osoase, pot fi necesare mai multe implanturi pentru a restabili funcția masticatorie completă și pentru a oferi suport structural feței.

Prevenirea resorbției osoase

După pierderea dinților, osul maxilar începe să se resoarbă din cauza lipsei stimulării. Acest proces poate duce la pierderea ulterioară a dinților și poate afecta structura facială. Implanturile dentare, prin înlocuirea rădăcinilor lipsă, stimulează osul și împiedică resorbția acestuia, menținând integritatea maxilarului și conturul feței.

În concluzie, implanturile dentare oferă această stimulare necesară, menținând sănătatea și densitatea osului.

Îmbunătățirea esteticii zâmbetului

Pentru pacienții preocupați de aspectul lor estetic, mai multe implanturi dentare pot oferi cea mai naturală și atrăgătoare reconstrucție posibilă. Acestea permit personalizarea formei și culorii dinților, îmbunătățind armonia și echilibrul estetic al zâmbetului.

Consolidarea structurii dentare

În cazul în care dinții rămași sunt slăbiți sau au fost supuși unui stres excesiv din cauza lipsei altor dinți, implanturile dentare pot oferi suportul suplimentar, distribuind uniform forțele masticatorii și protejând dinții naturali de deteriorare suplimentară.

Nevoi specifice de masticație

Pacienții care au dificultăți în a mesteca alimentele din cauza lipsei mai multor dinți pot obține numeroase avantaje în urma inserării mai multor implanturi dentare. Acestea restabilesc capacitatea de a consuma o gamă largă de alimente, ceea ce este esențial pentru o nutriție adecvată și o calitate generală a vieții îmbunătățită.

Înlocuirea mai multor dinți lipsă cu implanturi asigură o distribuție egală a forțelor de masticație, prevenind suprasolicitarea dinților rămași și protejând împotriva uzurii excesive sau a deteriorării acestora.

În concluzie, mai multe implanturi dentare sunt recomandate atunci când este necesară înlocuirea mai multor dinți lipsă, îmbunătățirea funcționalității masticatorii, prevenirea resorbției osoase, îmbunătățirea esteticii și a confortului, precum și consolidarea structurii dentare generale. Este important ca pacienții să discute cu medicul lor stomatolog despre opțiunile disponibile pentru a determina cea mai bună soluție de tratament pentru nevoile lor specifice.

Mai multe implanturi pot oferi o soluție stabilă și confortabilă, care nu alunecă sau se mișcă, spre deosebire de protezele dentare tradiționale. Aceasta înseamnă că pacienții pot vorbi, zâmbi și râde fără griji, ceea ce poate avea un impact pozitiv semnificativ asupra încrederii și stimei de sine.

Cu îngrijire corespunzătoare, acestea pot dura o viață întreagă, ceea ce le face o investiție valoroasă pentru sănătatea orală. Optând pentru mai multe implanturi, pacienții se asigură că beneficiază de o soluție de înlocuire a dinților care nu numai că arată și se simte natural, dar este și de lungă durată.

Dacă te confrunți cu pierderea mai multor dinți, discută cu medicul tău stomatolog despre modul în care implanturile dentare te pot ajuta să îți recâștigi calitatea vieții și încrederea de sine.

La SWISSDENT, beneficiezi de planuri de tratament personalizate și de implanturi dentare NSI ITALIA, cu încărcare imediată. Citește mai multe aici.

Share: