• 0721179179
  • Str. Gh.Doja, nr.7, bl. 35F, Ploiești
  • Luni - Vineri: 09:00 - 20:00
La ce să te aștepți după implantul dentar? / Cele mai bune sfaturi pentru a întreține implanturile dentare

La ce să te aștepți după implantul dentar? / Cele mai bune sfaturi pentru a întreține implanturile dentare

Implantul dentar este cel mai sigur și durabil tip de tratament stomatologic, rezistența acestuia fiind deosebit de ridicată. Dacă te-ai hotărât să apelezi la această soluție sau tocmai ce ai beneficiat de acest tip de tratament, ar trebui să citești acest material, care îți oferă informații utile despre procesul post implant dentar.

Implantul dentar poate să dureze până la 30 de ani, în condițiile în care lucrarea dentară este îngrijită corespunzător. Durabilitatea extinsă pe care o are acest tip de tratament îl recomandă ca soluție eficientă pentru obținerea unui zâmbet nou, în condiții de totală siguranță pentru pacient și cu risc zero de infecție.

Implanturile dentare NSI Italia sunt recomandate inclusiv persoanelor care au diabet și fumătorilor, având foarte puține contraindicații de aplicare. Pentru a afla detalii despre acest tip de implanturi cu risc zero de infecție și prețurile pentru implant dentar, accesați acest link.

După ce efectuezi implantul dentar, este important să respecți indicațiile medicului stomatolog privind stilul de viață și alimentația. Respectând aceste sfaturi, poți crește durata de viață a unui implant dentar. Chiar dacă ai implant dentar, controalele stomatologice de rutină trebuie efectuate în continuare, deoarece tartrul și placa bacteriană au nevoie permanentă de a fi eliminate.

Ce nu ai voie să faci după intervenția de implant dentar?

În majoritatea cazurilor, medicul stomatolog va recomanda să nu clătiți gura, să nu fumați și să nu consumați alimente dure sau fierbinți timp de 24 de ore după intervenție. Toate aceste obiceiuri pot întârzia procesul de vindecare. De asemenea, dacă ați fost sub anestezie, sportul și activitățile fizice de orice fel trebuie să fie evitate.

Implanturile se vor ”simți” la fel ca dinții naturali? 

Implanturile ”imită” dintele natural, acuratețea fiind foarte ridicată, iar funcționalitatea acestora, identică celei naturale. Cu toate acestea, lucrul care trebuie reținut este că implanturile suplinesc rolul dinților naturali, așa că este normal să nu se ”simtă” la fel. Un implant dentar este ușor de purtat, iar pacientul se obișnuiește rapid cu ele. Cu toate acestea, sunt diferențe între un implant dentar și un dinte natural, iar aceste diferențe, chiar dacă insesizabile, se simt la nivelul masticației, în primul rând. Pacientul va putea mânca normal și va putea consuma aceleași alimente ca înainte, doar că va trebui să aibă grijă la modul în care face acest lucru.

Cum trebuie îngrijite implanturile dentare?

Implanturile dentare au nevoie de îngrijire specială, însă regulile pe care trebuie să le respecte pacientul sunt foarte simple. Este important ca pacientul să aibă o igienă orală strictă, cu atât mai mult cu cât în primele luni, placa bacteriană acumulată poate duce la apariția inflamației. Trebuie folosită implicit ața dentară sau dușul bucal, precum și apa de gură, pentru a ajuta la eliminarea oricărui fel de risc sau disconfort.

Implantul dentar este realizat din materiale 100% biocompatibile, ușor acceptate de organism și cu zero riscuri. La SWISSDENT, poți avea dinți ficși într-o singură zi! În 24 de ore, vei avea lucrare dentară provizorie, iar în maxim 7 zile de la inserarea implanturilor, lucrare definitivă!

În plus, costurile de implant dentar pot fi acoperite în 12 RATE, FĂRĂ DOBÂNDĂ, prin TBI PAY. Pentru a afla dacă implantul dentar este cea mai bună soluție pentru tine, te poți programa acum pentru o consultație de specialitate.

Share: