• 0721179179
  • Str. Gh.Doja, nr.7, bl. 35F, Ploiești
  • Luni - Vineri: 09:00 - 20:00
Top 4 întrebări și răspunsuri despre implant dentar

Top 4 întrebări și răspunsuri despre implant dentar

Implantul dentar este cea mai bună soluție pentru înlocuirea dinților lipsă și pentru asigurarea unei funcționalități de 100% a dinților. Implantul dentar este durabil, cu o rezistență ridicată, iar la SWISSDENT, poți avea o lucrare dentară definitivă în numai 7 zile de la inserarea implanturilor. Acestea sunt cele mai frecvente 4 întrebări despre implantul dentar. Specialiștii SWISSDENT răspund fiecăreia dintre ele în acest material.

Sunt câteva întrebări despre implantul dentar pe care le primim destul de des de la pacienții SWISSDENT. Cele mai multe sunt legate de prețul pentru implant dentar, dacă implantul dentar doare, care este cel mai bun implant dentar și care este durata de viață a unui implant dentar. Specialiștii SWISSDENT răspund acestor întrebări acum.

Care este prețul unui implant dentar?

Prețurile pentru un implant dentar variază, pentru că acesta este un proces complex, care începe de fiecare dată cu o consultație de specialitate, în care medicul face o primă estimare. Costurile totale ale implantului dentar includ și serviciile de dinainte de inserarea implantului, cum ar fi un detartraj sau o tratare a unei infecții dentare complexe, cât și inserarea propriu-zisă, alături de realizarea lucrării protetice dentare și expertiza/manopera specialiștilor implicați. De aceea, niciodată nu poate fi făcută o estimare inițială, prin răspuns la o solicitare primită prin mesaj privat. În plus, prețurile diferă, în funcție de producătorul ales și de calitatea materialelor folosite.

Prețul unui implant dentar este relevant, dar din alt punct de vedere decât se pot aștepta pacienții: cu cât prețul acestuia este mai mic, cu atât mai multe întrebări ar trebui să ridice. Un implant cu un preț foarte mic poate crește riscurile unui eșec al implantării sau poate afecta durabilitatea lucrării în sine. Mai mult decât atât, poate indica atât calitatea scăzută a materialelor folosite, precum și experiența redusă a specialiștilor.

La SWISSDENT, poți alege din 2 pachete de implant dentar, special concepute pentru a acoperi nevoile tale!

Care este cel mai bun implant dentar?

Cel mai bun implant dentar este cel care corespunde cel mai bine nevoilor tale, în primul rând. Există foarte mulți producători de sisteme de implantare dentară, iar fiecare dintre aceștia dezvoltă relativ frecvent  concepte revoluționare pentru piața de profil. Este important ca producătorul de implant dentar să fie acreditat, să aibă certificările necesare și o piață de consum extinsă, dincolo de experiența și longevitatea pe piața de profil.

La SWISSDENT, implanturile dentare sunt de la NSI Italia, care au dezvoltat o tehnologie inovativă de încărcare imediată. Despre avantajele acestui brand, puteți afla mai multe informații aici.

Doare implantul dentar?

Acesta este doar un mit. Există, într-adevăr, cazuri în care pacienții menționează prezența unei dureri post implantare. Acest lucru se întâmplă în cazuri foarte rare, în care pacientul fie are o hipersensibilitate dentară, fie nu respectă indicațiile medicului de specialitate. În marea majoritate a cazurilor, durerea este abia resimțită și dispare odată cu administrarea unui analgezic.

Pentru a elimina orice urmă de disconfort post inserare implanturi, este  recomandat ca sfaturile medicului curant să fie respectate:

  • Evitarea fumatului pentru minim 48 de ore după inserarea implanturilor
  • Evitarea alimentelor mult prea calde sau mult prea reci
  • Respectarea unei igiene orale corespunzătoare.

Cât durează un implant dentar sau care este durata de viață a unui implant dentar?

Durata medie de viață a unui implant dentar este de 10-15 ani, cu mențiunea ca pacientul să respecte indicațiile medicului de specialitate pentru o perioadă extinsă de timp. Respectarea acestor reguli reprezintă garanția durabilității unui implant dentar sau mai bine zis, a coroanelor dentare. Chiar dacă acestea sunt rezistente, neglijența în alimentație (consumul de obiecte care au o coajă tare), obiceiurile nocive și o igienă orală necorespunzătoare pot scurta durata de viață a unui implant dentar.

Implantul dentar poate ajunge să fie și pe viață, în condiții optime și prin respectarea regulilor de bază.  

Share: