• 0721179179
  • Str. Gh.Doja, nr.7, bl. 35F, Ploiești
  • Luni - Vineri: 09:00 - 20:00
Top 5 lucruri pe care nu le știi despre implantul dentar!

Top 5 lucruri pe care nu le știi despre implantul dentar!

Te gândești la varianta unui implant dentar? Ar trebui să citești acest material înainte, pentru a te informa și pentru a lua cea mai bună decizie. Acestea sunt 5 lucruri pe care (probabil) că nu le știi despre implantul dentar. Cu siguranță acest material îți va răspunde la câteva întrebări pe care le ai de ceva timp.

Ai verificat prețurile de la fiecare clinică din oraș pentru implant dentar. Ai încercat să îți dai seama de ce există diferențe atât de mari și ce garanții poți avea în momentul în care alegi implantarea dentară. Mai venim și noi cu un set de informații, care să te ajute să iei o decizie.

Înainte de toate, hai să aflăm ce este implantul dentar!

Implantul dentar este cel mai sigur tip de tratament stomatologic și soluția cea mai eficientă pentru înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă. Acesta este, de fapt, o rădăcină artificială, care se inserează în osul maxilar și reprezintă suportul coroanei dentare. Implantul dentar este realizat din titan si alte aliaje, fiind introdus in os, pentru a elimina riscul resorbției osoase.

Prețul unui implant dentar variază, dar nu din motivele pe care le crezi tu!

Prețul unui implant dentar diferă de la o clinică la alta, foarte adevărat. Dar nu din cauza vreunui comision sau vreunui adaos pe care îl realizează clinica. În primul rând, producătorul este foarte important, în acest caz, precum și materialele utilizate în realizarea implantului dentar. Dacă sunt materiale premium, costurile cresc. La fel, costurile cresc odată cu valoarea specialistului sau a echipei care se ocupă de caz, a căror manoperă asigură succesul unui tratament. Să nu uităm și de complexitatea cazului, care poate crește costurile. Dar ia în considerare sfatul nostru: prețul este ultimul lucru pe care ar trebui să îl ai în calcul atunci când vrei un implant dentar. Siguranța pe care o ai în clinică, experiența medicilor sau a echipei sunt două aspecte care ar trebui să cântărească mai mult, pentru că aceste două aspect îți garantează rezultatul pe care îl dorești.

Și cum bugetul este important, oferim și varianta platei în rate pentru serviciile din clinica SWISSDENT

Implantul dentar poate fi cu încărcare imediată

Atunci când auzi termenul de ”încarcare imediată”, înseamnă că implantul și lucrarea protetică pot fi puse într-o singură ședință, fără drumuri repetate la clinică. La SWISSDENT, poți beneficia de reabilitare orală și cel mai frumos zâmbet în cel mai scurt timp, datorită soluțiilor de implantare pe care le utilizăm. Ceea ce trebuie să menționăm este faptul unele soluții de implantare permit încărcarea imediată, altele nu. Încărcarea imediată este recomandată doar pacienților care au o structură osoasă corespunzătoare.

Vrei să afli dacă încărcarea imediată este recomandată în cazul tău? Ne poți da un telefon 0721 179 179

Implantul dentar poate avea o durată de viață de peste 10 ani

Implanturile dentare au o durabilitate și stabilitate ridicate, fiind cele mai sigure tipuri de tratament stomatologic. Materialele din care sunt realizate sunt foarte rezistente, fiind biocompatibile, adică acceptate foarte ușor de organism. Tocmai de aceea, durata de viață a unui implant depășește 10 ani, în marea majoritate a cazurilor.

Implantul dentar nu doare

Știm, tu ai auzit altceva. Însă noi îți spunem că nu doare absolut deloc. Intervenția de implantare dentară se realizează sub anestezie locală, iar acest lucru înseamnă că tu nu vei resimți nici măcar un pic de durere în timpul intervenției. În plus, vei fi conștient și vei observa tot ce se întâmplă în jurul tău. Nici măcar după intervenție nu vei resimți durere, poate doar o ușoară jenă locală, până la vindecarea totală.

După implant dentar, ai nevoie de schimbare în stilul de viață și alimentație

Schimbarea nu este permanentă, dar trebuie să iei în calcul recomandările specialistului, dacă vrei ca vindecarea să se producă rapid și să elimini orice fel de risc. Pe scurt, va fi nevoie să consumi alimente moi și la temperatura camerei. Fumatul și consumul de alcool sunt strict interzise până la vindecare. Cel mai probabil, ți se vor prescrie antibiotice și antiinflamatoare pentru o perioadă de 7-10 zile. Igiena cavității orale este SFÂNTĂ, mai ales dacă vrei să te vindeci rapid. Așa că respectă toate recomandările specialiștilor.

Acestea fiind zise, rămâne să mai faci o programare, nu? Este nevoie de un consult initial, pentru a evalua situația și a putea să îți recomandăm cele mai bune soluții de implant dentar. După, totul merge de la sine: repede și în siguranță.

 

Share: