• 0721179179
  • Str. Gh.Doja, nr.7, bl. 35F, Ploiești
  • Luni - Vineri: 09:00 - 20:00
Trei situații în care este recomandat implantul dentar

Trei situații în care este recomandat implantul dentar

Tratamentul prin implant dentar este unul dintre cele mai sigure și eficiente tratamente stomatologice, care pot reda zâmbetul unui pacient, precum și încrederea în sine. Când este recomandat implantul dentar și care sunt contraindicațiile acestuia? Aflați din următorul material!

 

Implantul dentar este un înlocuitor artificial al unei rădăcini dentare, fiind modalitatea cea mai eficientă de a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă. Implantul dentar este recomandat în cazul majorității pacienților, tocmai datorită beneficiilor pe care le are asupra îmbunătățirii sănătății orale și a reîntregirii zâmbetului, redând în același timp încrederea în sine. 

Implantul dentar este cel care poate scăpa un pacient de povara durerii la mestecat, de modificarea mușcăturii și a fizionomiei implicit, precum și de gestul de a pune mâna la gură atunci când râde.

 

De ce să înlocuiești dinții lipsă?

Indiferent că vorbim de un dinte lipsă sau mai mulți, este foarte important să îi înlocuiești. Chiar dacă nu pare grav la o primă  vedere, lipsa dinților te poate afecta în timp. Un singur dinte lipsă poate duce la îmbolnăvirea dinților vecini, prin pierderea osului sau îmbolnăvirea articulațiilor mandibulare. În timp, dacă nu iei măsuri, vei avea surpriza deloc plăcută, de altfel, de a pierde alți dinți și de a produce complicații pe care puteai să le tratezi în fază incipientă, pe costuri mult mai mici.

 

Care sunt cazurile în care este recomandat implantul dentar?

Implantul dentar este recomandat în aproape toate cazurile de dinți lipsă, fie că vorbim de unul sau mai mulți.

 

Unul din dinți a fost extras

Atunci când unul dintre dinți a fost extras, implantul dentar este cea mai bună soluție. Dincolo de aspectul estetic conferit, implantul dentar inserat va elimina riscul îmbolnăvirii dinților învecinați. Implantul dentar va fi folosit pentru înlocuirea rădăcinii dentare, iar coroana dentară va fi utilizată pentru a înlocui partea superioară a dintelui. Putem stabili împreună ce tip de implant dentar se potrivește în situația ta, în funcție de bugetul disponibil.

 

Doi sau mai mulți dinți au fost extrași

În această situație, cea mai bună soluție este realizarea unei punți dentare pe 2 sau mai multe implanturi dentare, mai ales în cazul în care nu mai există dinți de legătură în zona din spate. Succesul acestui tratament este de 100%, rezultatele obținute fiind cele mai bune.

 

Toți dinții au fost scoși/ Edentație totală

Soluția prin implant dentar este eficientă și în cazul în care pacientul nu mai are niciun dinte în gură, adică suferă de edentație totală. În acest caz, pot exista două variante de implantare dentară: 6 implanturi sau 4 implanturi. În primul caz, se realizează o punte dentară fixă. Atunci când este aleasă soluția cu 4 implanturi, implanturile sunt amplasate în poziții cheie, ”legate” printr-o punte dentară mobilizabilă. Ambele variante sunt eficiente, iar alegerea celei mai bune soluții depinde de calitatea și cantitatea de os rămasă.

 

Implantul dentar poate fi o soluție și în cazul pacienților care suferă de parodontoză. În acest caz, foarte important este tipul de resorbție osoasă și modul în care poate influența tratamentul prin implant dentar. Dacă resorbția osoasă este mare, soluția poate fi adiția osoasă. În acest fel, osul mandibular poate avea un plus de masă, lățime și înălțime, care să asigure succesul inserării implantului și eliminarea oricărui posibil risc.

Implantul dentar este contraindicat în cazul pacienților care au carii active, infecții sau inflamații. Implantarea dentară nu este o procedură dureroasă.

Îți recomandăm implantul dentar, deoarece are o rezistență ridicată, o durabilitate extinsă și nu se cariază. Este cea mai bună investiție pe care poți să o faci în ceea ce privește sănătatea ta orală.

 

La Clinica SWISSDENT Ploiești, cei mai buni specialiști sunt pregătiți să te ajute să obții din nou zâmbetul cuceritor, apelând la cele mai bune soluții de tratament prin implant dentar. Pentru detalii, ne poți contacta la numarul de telefon 0721.179.179 

 

 

Share: