• 0721179179
  • Str. Gh.Doja, nr.7, bl. 35F, Ploiești
  • Luni - Vineri: 09:00 - 20:00
Mă doare dintele. Ce afecțiuni aș putea să am?

Mă doare dintele. Ce afecțiuni aș putea să am?

Cu toții am experimentat durerea de dinți și știm cât de sâcâitoare poate fi, indiferent de intensitatea ei. În plus, nu te lasă niciodată să te bucuri de micile plăceri ale vieții. Ceea ce trebuie să știi este că atunci când apare, vizita la stomatolog devine o necesitate. Pentru că dacă o lași netratată, durerea de dinți poate duce la complicații mai grave.

 

Durerea de dinți este un adevărat calvar? Nu te lasă să consumi alimentele preferate sau te chinuie fix în momentul în care îți doreai liniște? Nu ești singurul. Peste 20% din adulți experimentează dureri dentare de-a lungul vieții, așa că lucrurile nu sunt chiar atât de grave pe cât crezi. Dar pot fi, dacă nu acționezi la timp și nu te programezi pentru un consult.

Indiferent dacă vorbim de durerea surdă, pe care abia o simți sau de durerea ascuțită, aceasta reprezintă un avertisment pentru faptul că suferi de sensibilitate dentară sau infecție, în unele cazuri. Și este momentul să acționezi, mai ales dacă durerea dentară vine însoțită și de alte simptome, precum stări febrile, inflamarea gingiilor sau respirație urât mirositoare.

Cauzele apariției durerii pot fi mai multe. O parte dintre ele le poți regăsi mai jos:


Sensibilitatea dentară

Dacă durerile dentare apar fix după ce consumi alimente fierbinți sau foarte reci, este clar că suferi de o sensibilitate dentară. Aceasta apare când o infecție atacă smalțul dinților, făcându-l sensibil. Această problemă poate fi remediată ușor, printr-o vizită la SWISSDENT. Cere-ne mai multe detalii despre soluții la numărul de telefon 0721 179 179.

Eroziunea smalțului

Periajul agresiv sau consumul de alimente cu aciditate foarte ridicată pot duce la apariția hipersensibilității dentinei, lucru care te împiedică să mai mănânci corespunzător.

Atunci când vorbim de hipersensibilitate dentinară, durerea apare în timpul mesei și dispare fix după finalizarea acesteia. Eroziunea smalțului produce o mare stare de disconfort, pentru care există soluții, dacă acționezi din timp.

Fracturi dentare

Orice fel de traumatism la nivelul dintelui se ”traduce” prin durere, indiferent dacă vorbim de o fractură dentară sau de dinți ciobiți. Vino la un consult și găsim cele mai bune soluții estetice și protetice pentru a-ți reda zâmbetul fermecător.

Cariile dentare

De cele mai multe ori, cariile dentare sunt cele direct responsabile de apariția durerilor de dinți. Chiar dacă inițial durerea dentară nu este mare, aceasta se acutizează treptat, odată cu evoluția afecțiunii.

Ceea ce trebuie să ții minte este că dacă lași cariile dentare netratate, acestea pot afecta pulpa și pot ajunge la nervi, moment în care este nevoie de obturație de canal.

Afecțiuni parodontale

Atunci când placa dentară și tartrul se adună în exces, iar pacientul nu ia nicio măsură de igienizare profesională, riscul de a dezvolta infecții dentare este foarte mare.

Sensibilizat și afectat, dintele este primul care are de suferit și anunță instalarea afecțiunii parodontale prin durere, dincolo de simptome precum înroșirea și mâncarimea gingiilor sau retracția gingivală. În acest caz, tratamentul cu laser poate fi una din cele mai bune soluții pentru a stopa evoluția bolii parodontale.

Indiferent de cauzele care duc la apariția durerii dentare, este important să vii la o consultație de specialitate, înainte ca durerea să nu te mai lase să îți desfășori viața normal.

Echipa de specialiști de la SWISSDENT este alături de tine pentru a rezolva orice cauză a apariției durerilor dentare.

 


 

 

Share: