• 0721179179
 • Str. Gh.Doja, nr.7, bl. 35F, Ploiești
 • Luni - Vineri: 09:00 - 20:00
Ce opțiuni de tratament există pentru parodontoză?

Ce opțiuni de tratament există pentru parodontoză?

Paradontoza este una din cele mai des întâlnite afecțiuni la pacienții adulți și reprezintă, de fapt, o inflamație cronică a gingiilor și a structurilor de susținere a dinților. Cauza principală o reprezintă acumularea de placă bacteriană și de tartru la nivelul dinților. Din fericire, există soluții de tratament pentru parodontozăm inclusiv soluții de tratament pentru parodontoză avansată. Află ce soluții sunt potrivite pentru tine din acest material.

Soluțiile de tratament pentru parodontoză variază, în funcție de stadiul parodontozei. Dacă aceasta se află în primele stadii, atunci medicul stomatolog poate recomanda soluții de tratament nechirurgical, conservator.

Cum este diagnosticată parodontoza?

Diagnosticul parodontozei și determinarea stadiului acesteia implică o serie de evaluări și examinări realizate de medicul dentist sau parodontolog.

Medicul stomatolog începe prin a colecta informații detaliate despre istoricul medical și dentar al pacientului, inclusiv:

 • Afecțiuni medicale existente (de exemplu, diabet).
 • Medicamentele pe care le ia pacientul.
 • Obiceiuri de viață (fumatul, alimentația, igiena orală).

Ulterior, urmează o examinare clinică. Stomatologul va inspecta gingiile pentru a observa semne de inflamație, retragerea gingiilorsau orice alte anomalii.

Utilizând un instrument special numit sondă parodontală, dentistul va măsura adâncimea spațiilor dintre dinți și gingii. Adâncimile mai mari de 3 mm pot indica prezența bolii parodontale.

De asemenea, specialistul va verifica dacă există dinți mobili, ceea ce poate indica pierderea osului de susținere. Sângerarea în timpul periajului sau al sondării este un semn al inflamației gingivale.

Radiografiile sunt și ele esențiale pentru a evalua starea osului de susținere din jurul dinților. Acestea pot arăta pierderea osoasă și gradul de deteriorare a structurilor de susținere a dinților.

În plus, stomatologul va examina prezența plăcii bacteriene și a tartrului existent pe dinți și sub gingii, factori care contribuie la dezvoltarea parodontozei.

Care sunt stadiile parodontozei?

Parodontoza este clasificată în funcție de severitatea și extinderea bolii:

 • Gingivita: Inflamația gingiilor fără pierderea osoasă. Este reversibilă cu un tratament adecvat.
 • Parodontita ușoară: Inflamația gingiilor cu pierdere osoasă minimă. Adâncimea pungilor este de 4-5 mm.
 • Parodontita moderată: Pierderea moderată a osului de susținere, cu adâncimea pungilor de 6-7 mm.
 • Parodontita avansată: Pierdere semnificativă a osului de susținere, cu adâncimea pungilor de peste 7 mm. Dinții pot deveni mobili și riscul de pierdere a dinților este crescut.

Diagnosticul exact al parodontozei necesită o evaluare detaliată. Este important ca pacienții să urmeze recomandările medicului pentru tratament și să adopte o igienă orală riguroasă pentru a preveni progresia bolii.

Tratament pentru parodontoză: care sunt soluțiile?

Dacă parodontoza se află în stadiile incipiente, tratamentul recomandat de medicul stomatolog poate consta în efectuarea unui detartraj, precum și în aplicarea unor geluri sau soluții antimicrobiene în pungile parodontale.

De asemenea, pot fi recomandate și antibiotice orale pentru a reduce infecția bacteriană și pentru a preveni răspândirea ei la nivelul întregului organism.

Menținerea unei igiene orale riguroase, adică periajul regulat al dinților de minim 2 ori pe zi, precum și utilizarea aței dentare și a dușului bucal pot ajuta la prevenirea stadiilor incipiente ale parodontozei.

Tratament pentru parodontoză avansată

Soluțiile de tratament pentru parodontoză avansată variază și ele, în funcție de particularitățile fiecărui caz.  Cea mai eficientă și sigură soluție este implantul dentar.

La SWISSDENT, implanturile dentare sunt cu încărcare imediată și sunt realizate din materiale 100% biocompatibile. Acest lucru înseamnă că timpii de vindecare sunt reduși, iar succesul tratamentului este asigurat, atât prin calitatea materialelor, cât și prin tehnica de implantare.

Medicul stomatolog este cel care face recomandarea de inserare a  implanturilor dentare, după o evaluare detaliată a stării de sănătate dentară. În unele situații poate fi nevoie ca implantul dentar să fie realizat după detartrajul profesional și reducerea inflamației, precum și a infecției existente.

Cât costă un implant dentar?

Specialiștii SWISSDENT au pregătit pentru tine 2 pachete care îți asigură un zâmbet perfectFără durere și fără sângerare. Achiziționează acum unul din pachetele de implant dentar pregătite pentru tine de specialiștii SWISSDENT.

 • Risc zero de infecție
 • Fără contraindicații
 • Recomandate persoanelor cu diabet care au glicemia ținută în parametri normali, precum și persoanelor care fumează
 • Recomandate persoanelor cu toți dinții lipsă

În cadrul consultației, medicul de specialitate va analiza gingiile, osul maxilar și dinții, pentru a putea elabora un plan de tratament eficient. Radiografiile dentare și tomografiile vor fi și ele analizate, pentru a vedea ce soluție se potrivește exact în cazul tău. În timpul consultației, ți se va lua mulajul dentar, pentru a putea fi realizată lucrarea fixă provizorie, în laboratorul de Tehnică Dentară SWISSDENT. Ulterior, vor fi efectuate extracții dentare, dacă este necesar și vor fi inserate implanturile dentare.

Numărul de implanturi dentare necesare este stabilit de medicul stomatolog, în urma evaluării și în funcție de necesitățile specifice ale pacientului.

Rata de succes a implanturilor bicorticale cu încărcare imediată de la NSI Italia, recomandate de specialiștii SWISSDENT, este de 99%.

Prețul pachetelor de implant dentar pornește de la 25.000 lei.

Inserarea implanturilor și montarea lucrării definitive este FĂRĂ SÂNGERARE și FĂRĂ DURERE. Pacienții nu vor simți niciun fel de disconfort. La 7 zile de la inserarea implanturilor,  pacienții beneficiază de lucrarea FIXĂ DEFINITIVĂ, realizată din ceramică Cr-Co sau ceramică pe titan. Aceste detalii le vei stabili cu medicul de specialitate.

Simptome respingere implant dentar

Dacă pacientul nu respectă măsurile de igienă orală și controalele regulate pot duce la eșecul osteointegrării și pierderea implantului dentar.

Respingerea implantului dentar, deși relativ rară, poate să apară din diverse motive, cum ar fi infecții, răspunsuri imune ale organismului sau factori mecanici. Acestea sunt simptomele respingerii implantului dentar:

Durere persistentă sau intensificată

Durerea moderată este normală după procedura de implantare, dar dacă durerea persistă sau se intensifică după câteva zile sau săptămâni, ar putea indica o problemă.

Inflamație prelungită

Umflarea gingiilor și a țesuturilor înconjurătoare este de așteptat imediat după implantare. Totuși, dacă inflamația nu scade după câteva zile sau se agravează, acesta poate fi un semn de respingere sau infecție.

Mobilitatea implantului

Un implant dentar bine integrat nu ar trebui să se miște. Dacă implantul devine mobil sau simți că se mișcă atunci când mesteci, acesta este un semn clar de eșec al implantului.

Puroi sau secreții

Prezența puroiului sau a altor secreții în jurul implantului indică o infecție, care poate duce la respingerea implantului dacă nu este tratată prompt.

Retragerea gingiilor

Gingiile care se retrag de la baza implantului, lăsând o parte din implant expusă, pot fi un semn de peri-implantită sau respingere.

Orice senzație neobișnuită sau disconfort în zona implantului poate indica o problemă. Acest lucru poate include senzația de presiune, tensiune sau o senzație de instabilitate.

Febra, frisoanele și senzația generală de rău pot indica o infecție sistemică, care ar putea fi legată de un implant respins.

Dacă ai oricare din aceste simptome, te așteptăm la SWISSDENT pentru o consultație și pentru a găsi cea mai bună soluție pentru tine, indiferent de cabinetul sau clinica în care ai beneficiat de serviciile de implant dentar!

Parodontoza și implanturile dentare necesită o abordare atentă și bine planificată. Tratamentul parodontozei înainte de implantare este esențial pentru a asigura succesul pe termen lung al implantului. Colaborarea strânsă cu medicul stomatolog și respectarea strictă a recomandărilor acestuia sunt esențiale pentru menținerea sănătății orale și a implanturilor dentare.

Share: