• 0721179179
  • Str. Gh.Doja, nr.7, bl. 35F, Ploiești
  • Luni - Vineri: 09:00 - 20:00
Lucruri pe care nu le știai despre implantul dentar

Lucruri pe care nu le știai despre implantul dentar

Implantul dentar este soluția cea mai bună atunci când vine vorba redarea funcționalității și sănătății dinților. Este un tratament sigur, cu o rată foarte mare de succes, de peste 95%. Durabilitatea extinsă a acestuia și rezistența ridicată, alături de o listă redusă de contraindicații vin să accentueze faptul că implantul dentar este cea mai eficientă soluție de tratament. Citește acest material pentru a afla lucruri mai puțin cunoscute despre implantul dentar.

Cu siguranță cunoști lucrurile esențiale despre implantul dentar, ceea ce poate reprezenta un punct bun de pornire, mai ales dacă vrei să apelezi la acest tip de soluție de tratament. Însă întotdeauna este bine să fii cât mai informat/ă, pentru a ști exact în ce constă implantarea dentară.

Implanturile one piece compresive. De ce le recomandă specialiștii SWISSDENT?

Implanturile dentare pot fi two piece (din două piese) sau one piece (dintr-o singură piesă). Dintre implanturile one piece, cele compresive au o serie de avantaje. În momentul inserării, filetul acestuia realizează și o compresie a osului. Implanturile dentare compresive sunt recomandate atât în cazul restaurărilor unice, precum și în cazul celor multiple. Încărcarea este imediată, atât pe arcada superioară, cât și pe cea inferioară, fiind utilizate cu succes în cazurile de atrofie osoasă.

Întreabă în cadrul clinicii SWISSDENT care este cea mai bună soluție de implant dentar pentru tine. Află mai multe despre implanturile dentare one piece.

Implanturile dentare sunt 100% personalizate

Fiecare implant dentar este unic, și această unicitate este conferită de câteva aspecte. Coroana dentară este primul element care asigură unicitate implantului dentar. Coroanele dentare sunt cele care acoperă complet dintele și ”preiau ” forma acestuia, în urma amprentării dentare și a realizării effective a lucrării protetice.

Pentru a monta o coroană, dintele trebuie să fie sculptat și șlefuit. Mai important, dintele pe care se aplică această coroană trebuie să fie sănătos și stabil. Șlefuirea dintelui se face până la dentină, de obicei, înlăturând straturile exterioare afectate. 

Acestea sunt recomandate în cazul dinților serios afectați de diferite boli sau care au un grad mare de ”uzură”, rolul lor fiind atât estetic, cât și funcțional. Și cum fiecare dinte are o formă unică, același atribut este transferat și asupra coroanei dentare, în momentul în care aceasta este realizată. Află mai multe despre coroanele dentare de aici.

Celelalte aspecte ce conferă unicitate unui implant dentar sunt culoarea și forma acestora.

Implantul dentar previne accentuarea resorbției osoase

Acest tip de tratament previne accentuarea resorbției osoase, proces ce începe în momentul în care dinții cad. Resorbția osoasă este, de fapt, atrofierea naturală a osului alveolar, ce poate duce și la pierderea dinților învecinați. Pentru a preveni resorbția osoasă, este important ca implantul dentar să fie realizat la maxim trei ani de la extracția dentară sau căderea dinților.

Implantul dentar poate îmbunătăți estetica facială

Atunci când ai dinți lipsă, acest lucru îți afectează și estetica facială. Pot apărea asimetrii și senzația de ”față lăsată”, mai ales în locul ”afectat”. Un implant dentar, dincolo de faptul că redă funcționalitatea dinților, poate să îmbunătățească și estetica facială, având un efect de face lifting.

Implant dentar sau punte dentară?

Puntea dentară este o soluție temporară și mai puțin costisitoare decât implantul dentar, însă nu aduce beneficii foarte în ceea ce privește procesul de resorbție osoasă. Totodată, puntea dentară transferă forța de masticație către dinții învecinați și necesită ajustări periodice.

De ce implant dentar la SWISSDENT?

La SWISSDENT, câștigi timp pentru tine, și asta pentru că TOATE serviciile, inclusiv cele de tehnică dentară, pot fi găsite în același loc. Dispunem de un laborator intern de tehnică dentară, ceea ce optimizează timpii de lucru.

Share: