• 0721179179
 • Str. Gh.Doja, nr.7, bl. 35F, Ploiești
 • Luni - Vineri: 09:00 - 20:00
Parodontoza, tratabilă prin tehnologie laser

Parodontoza, tratabilă prin tehnologie laser

Parodontoza poate fi tratată, iar problema dinților lipsă poate fi rezolvată simplu, ușor și fără durere, cu ajutorul tehnologiei laser!  Aceasta este soluția eficientă pentru boala parodontală, cu vindecare rapidă, disponibilă în cadrul Clinicii SWISSDENT!

 Boala dinților frumoși afectează o mare parte dintre adulți, fiind o reală problemă atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Instalarea parodontozei se face treptat, odată cu apariția gingivitei, ca urmare a unei igiene orale necorespunzătoare. Netratată, aceasta poate duce la apariția mobilității dinților și a retracției gingivale, care nu reprezintă nimic altceva decât un stadiu avansat al parodontozei. În final, dinții sunt pierduți, iar încrederea de sine a pacientului dispare. Apare izolarea socială a acestuia și probleme conexe, care pot afecta funcționarea întregului organism.

Ce este parodontoza?

Paradontoza (parodontita marginala) este o afecțiune gravă a parodonțiului, care duce la deteriorarea acestuia –structura osoasă și țesuturile care fixează dinții în alveole. Parodontoza poate fi identificată ușor, după simptomele clasice:

 • apariția unor infecții cauzate de bacteriile din cavitatea bucală;
 • sângerări gingivale;
 • gingii inflamate;
 • gust și miros neplăcut al cavității bucale;
 • pungi parodontale;
 • mobilitatea dinților.

Chiar dacă pare greu de crezut, boala parodontală poate fi tratată, indiferent de stadiul de dezvoltare al acesteia în momentul în care pacientul se prezintă pentru un consult. Din nefericire, de cele mai multe ori, pacienții se prezintă în stadii avansate ale bolii. Chiar și așa, boala poate fi tratată cu ajutorul unor intervenții complexe și a tehnologiilor de ultimă generație.

Cum poate fi tratată parodontoza?

Parodontoza poate fi tratată chirurgical și non-chirurgical, a doua variantă fiind una non invazivă, prin care pacientul nu resimte durere. Recomandăm pacienților cu parodontoză să recurgă la tratamentul cu laser, datorită multiplelor avantaje pe care acesta le are:

 • sterilizarea 100% a zonelor afectate și ale pungilor parodontale, cu risc 0 de infectare;
 • tratamentul este nedureros și minim invaziv. Poate fi folosită și anestezia locală, în cazul în care pacientul are o sensibilitate dentară ridicată;  
 • nu sunt necesare suturi;
 • îmbunătățește circulația sanguine la nivelul țesuturilor;
 • Timp de recuperare redus considerabil, vindecare fiind rapidă datorită tehnologiei laser utilizate.

Tehnologia laser utilizată pentru tratarea bolii parodontale are un dublu rol: chirurgical și terapeutic. Cu ajutorul laserului, sunt eliminate și reduse bacteriile de la nivelul cavității orale. Ulterior, se realizează sterilizarea pungilor parodontale și are loc îndepărtarea țesutului gingival afectat, cu o precizie maximă. Laserul este utilizat  pentru biostimularea țesuturilor  și regenerarea rapidă a acestora, pentru ca pacientul să își reia rapid activitatea zilnică normală.

Laserul dentar reprezintă o tehnologie revoluționară în tratamentul afecțiunilor dentare precum gingivite, parodontopatii, frenectomii și frenoplastii, gingivectomii și gingivoplastii,tratamente endodontice (sterilizarea canalelor radiculare), terapia durerii, albirea dinților precum și în chirurgia orală. 

În cadrul Clinicii SWISSDENT, tratamentul bolii parodontale este realizat cu ajutorul aparaturii de ultimă generație, pentru a ne asigura că obținem cele mai bune rezultate pentru pacienții noștri. Elexxion Nano este lider de gamă în materie de tratamente laser, având eficiență maximă dovedită. Acțiunea acestuia este minim invazivă, iar precizia este desăvârșită, cu ajutorul acestuia conservându-se o mare parte din țesut.

Material realizat cu ajutorul Dr. MIRCEA FURTUNĂ

 

 

Share: